Jom Membaca Post2 lain

Sunday, 31 July 2011

Dulu dan Sekarang-Gadget

Masa zaman budak2 dlu gadget yg ada xsama mcm skarng...Lihat la perbezaannya:
Dulu
Tape game

K-POP : Different Group Same Song??

Admin dah ikut lagu2 Korea ni agak lama...dah kenal semua artist korea dah...tap yg latest2 ni kurang skit la sbb zaman admin dlu group mcm Super Junior, SS501, Big Bang dan DBSK ni terkenal giler...Zaman skrang group mcm 2PM, T-ARA, B2ST ni bwu je meningkat naik...Dlm byak2 album dan lagu yg diowng nyanyi ni....ada dua tiga lagu yg sma tajuk...nasib bkan sma lagu....Ni contoh dia Tajuk lagu smua IM YOUR MAN..

SS501-IM YOUR MAN

Friday, 29 July 2011

PLKN versi Korea

Sebut ja pasal PLKN smua orng tahu...Dkat korea terdpat juga kem based on ketenteraan..diowng panggil sebagai Military Service..Dkat Malaysia kita hanya ada 3 bulan kem tetapi di Korea selama 21 bulan...
Dkat Malaysia lelaki dan perempuan yg terpilih perlu menjalani PLKN...Namun di Korea hnya lelaki perlu menjalani military service ini....

Semua lelaki korea yg dah ckup umur wajib menjalani military service dan tiada pengecualiaan kecuali yg cacat dan kurang upaya....Ini termasuklah artist2 korea...antaranya:
Kanta: Pelakon dan penyanyi
Lead singer bagi kumpulan pop yg bernama H.O.T

Lagu B2ST dah diciplak??


VS



Kepada peminat2 KPOP mest dah penah dgar lagu B2ST kan??? Berita terbaru yg admin dpt tahu ialah lagu B2ST Bad Girl dah kena ciplak....Band dri Jepun dah curi lagu B2ST ni bulat2...Korang try la compare lagu ni:

Mana satu yang palsu?

Gambar dibawah adalah iCEnhancer PC mod untuk Grand Theft Auto IV.Boleh korang teka yang mana gambar betul dan gambar mana dalam game?





Thursday, 28 July 2011

Oh Jimatnya~!! :D

Sebenarnya, dalam dunia ni kita x perlu bermewah-mewah dalam berbelanja demi menambat hati seseorang yang amat kita sayangi..Berikut merupakan antara cara-cara anda boleh menunjukkan rasa sayang anda kepada kekasih masing2 dengan cara yang paling jimat kos sekali...


1. Beli bunga- Pompuan amat sukakan lelaki yang memahami.. Daripada la anda beli barang mahal-mahal macam winyak wangi ke, baik anda beli sesuatu yang simple tetapi bermakna kepada wanita.. Contoh yang paling mantap ialah bunga.. Bukan sahaja menjimatkan kos, tetapi bunga juga dapat menyentuh hati para

Wednesday, 27 July 2011

Realiti Dunia:Rupa Paras

Berbezanya antara fantasi dan realiti...Kita smua nak yg perfect even nak shape badan yg perfect, member yg hot2 dan awek yg cantik...Namun bkan smua impian dapt dilaksana...Ni ada sikit contoh tentang dunia realiti pabila melibatkan rupa paras...

Tuesday, 26 July 2011

Secret Admirer ke Stalker ??


Definisi Secret Admirer ialah one who admirer another romantically but perposely remain anonymous
Secret admirer terbahagi kepada dua:
1.Jenis simpan dalam hati je...
2. Jenis yg aggressive sikit..dia menunjukan cintanya tanpa mendedahkan identity diri..

Cinta Bangku Sekolah.....


Cinta memang la bez...spa xska disayangi dan dicintai...msa start form 1 dah mula la cinta2 monyet...ramai gak kawan2 admin yg  mulakan langkah untuk poke gadis comel untuk dijadikan awek...Spa xda awek memang dikira malang ckit la...Lepas member2 smua dah ada awek...mula la nak bandingkan spa awek HOT, awek MANJA, awek CUTE dan ada jugak awek GEDIK...

Monday, 25 July 2011

Korang pernah buat tak?

Manusia zaman sekarang memang kreatif.Tak caya?Tengok ja gamba2 aweks2 dan lelaki2 yang menangkap gambar diri sendiri yang menggunakan pelbagai angle di FB.Oleh itu,saya sebagai "troll" terkemuka mengaggap ia kewajipan saya untuk mengkritik dan menganalisis gambar2 tersebut..Gerenti salah satu ni korang juga pernah guna so jangan la terasa sangat sebab aku pun guna gak.

K-POP Company


Sekarang ni memang ramai org suka K-pop..ckap je Wonder Girls, Girls' Generation(SNSD), Super Junior, DBSK(TVXQ) atau CN BLUE...semua orang kenal...diowg antara group2 terkenal di Korean dan seluruh dunia...Tetapi ramai orang xkenal company yg membawa naik nama artists ini...

Sunday, 24 July 2011

Dulu dan Sekarang-Student Life


Kisah ni tentang blaja la...MESTI BORING kan...nak kasi story sikit la tentang cara kita study masa awal tahun 2000 dgan zaman modern 2011 ni...Dulu kita pakai bku test tebal2 dgan xda la tuition2 ni...smua harap kat cikgu skolah...Cikgu dlu2 garang...Siap bwak rotan...tap xda la parent nak complain pakai media kalo anak dia kena sebat...Banding dgn skrang kena sebat ckit dah masuk TV...blaja pun dah pakai Interaktive media dlam computer...Dlu mana ada ipad nak pakai utuk study...tap skrang bdak2 umur 4 tahun dah pakai Ipad untuk baca ABC ja...mantap...Dlu pakai kapur dgn papan hitam..skrang dah pakai board yg connect dgn computer...

Premier League 2011/2012 jersey kit

ARSENAL


Facebook Virus...Merebak dgn cepat


Dalam 2 3 hari ramai kawan admin dah kena virus dlm facebook..Setiap hari kita bka facebook, so Si pembuat virus ni amek la kesempatan org...
Dulu dah ada virus mcm ni tap xbyak..Orang yg create virus lak pandai ja wat post, video n link yg mantap2 sampai facebooker tertarik nak tekan dkat link 2...

Monster vol 1.

Hari ini kita akan tengok binatang2 yang dikatakan wujud tetapi masih belum dijumpai.Terdapat banyak binatang yang masih disiasat kewujudanya jadi tajuk ini akan terbahagi kepada beberapa vol.



Saturday, 23 July 2011

Malaysia vs Singapore 3-5


Malaysia memulakan permainan dgan langkah kanan apabila Safee Sali menjaringkan gol kurang seminit masa perlawanan...Namun dgn kehadiran pemain2 "import" Singapore yg diberi warganegara telah merobek gawang gol Malaysia...Kesemua gol Singapore disumbangkan oleh keempat-empat player import mereka...Malaysia yg menurunkan ramai pemain2 muda tergamam melihat aksi2 pemain Singapore...

G.I Joe 2, Transformers 4 Dalam Pembikinan

Setelah industri perfileman dunia menyepikan diri mereka buat beberapa ketika, akhirnya kita didedahkan dengan pengumuman kemunculan filem-filem terbaru yang akan menggegarkan panggung wayang di seluruh dunia.. Filem-filem ini dikatakan mempunyai tema yang tersendiri yang bakal menarik perhatian para penonton sekalian... Oleh itu, janganlah anda semua susah hati yep...~! Penantian anda akan berakhir x lama lagi.. :D
Berikut merupakan antara 2 filem terbaru yang dijangka akan menjadi hitzzz pada tahun hadapan..


G.I. Joe 2

G.I. Joe 2 : Cobra Strikes





 Seiring dengan kejayaan filem sekuel pertamanya bertajuk G.I Joe : The Rise Of Cobra, penggambaran G.I Joe terbaru akan bermula sekitar bulan Ogos 2011 dan dijangka siap setahun kemudian iaitu pada 10 Ogos 2012.. Antara barisan pelakon top yang akan membintangi filem ini ialah Ray Park (Snake Eyes), Lee Byung Hun (Storm Shadow), dan juga Channing Tatum (Duke)... Walau bagaimanapun, pengarahnya iaitu Jon Chu ( Juga pengarah bagi Justin Bieber : Never Say Never ) berkata bahawa beliau tidak bercadang untuk menghasilkan filem tersebut dalam bentuk 3D... Terdapat beberapa spekulasi yang

Kesan Nuklear

Kita semua tahu bahawa tindakan US untuk melepaskan bom atom di Jepun adalah salah.Bukan sahaja memusnahkan bangunan dan membunuh jutaan penduduk sekelip mata malah bahan radioaktifnya membawa kesan yang teruk buat jangka masa yang panjang.Mari kita lihat kesanya

ZOMBIE SURVIVAL GUIDE 101



Suatu hari anda bangun dari mimpi yang indah hanya untuk mengetahui bahawa zombie telah menakluk dunia?.Tidak tahu apa yang harus anda lakukan?Jangan risau!!.Dengan bantuan "Zombie Survival Guide 101" saya akan pastikan setiap leher orang yang dipancung anda akan berbaloi!!.

Teknologi dan Kehidupan

         Apabila dunia semakin canggih dan moden, manusia mula menggunakan segala ilmu yang ada untuk melakukan sesuatu yang dianggap mustahil pada zaman dahulu kepada sesuatu yang real pada zaman sekarang.. Namun begitu, evolusi alam maya yang semakin rancak mula menampakkan beberapa idea baru daripada pereka2 muda yang inginkan kebebasan dalam mereka bentuk sesuatu produk.. Mari kita lihat beberapa teknologi canggih yang akan menjadi batu asas kepada teknologi pada zaman2 yang akan datang..



Malaysia vs Singapore


Mlm nanti Malaysia akan bertemu Singapore dalam kelayakan Piala Dunia...


Pusingan kedua (1st leg):
Malaysia vs Singapore
Stadium Jalan Besar, Singapore
23/7/2011(Sabtu) jam 7:30 malam

Future Laptop

Sebagai student, kita mesti memerlukan laptop untuk buat assignments dan digunakan untuk bermain games...
Kita slalunya compare specification laptop, design dan size laptop dgn kawan2 kita.. ni blogger nak share sikit pasal futuristic laptop yg mungkin ada d pasaran dunia....

Friday, 22 July 2011

Rokok Membunuh

Dekat malaysia ni byak sungguh org merokok tak kira tempat...kebanyakannya lelaki...Banyak agensi2 kesihatan cuba nak kurangkan jumlah perokok namum sukar....rasa-rasanya lpas tgk iklan mcm ni diowng berhenti x??

AIDS

REAL ZOMBIE

Lets face it.Women dream of having vampire from twilight in real world.Men?ZOMBIE APOCALYPSE.Mustahil?tidak kalau korang tanya kat seorang pumpuan yang bangun waktu majlis kebumian dia.Sayangnya dia mati selepas 12 minit sebab sakit jantung.Yala sapa tak terkejut kan kalau bangun waktu nak kena tanam.


                                            (Ni bukan gamba sebenar.)
Ni source asal dia

A-level IQ Test

Korang semua mesti penah msuk dewan exam kan....Kalo korang rasa exam dkat skolah 2 senang...korang try la jawap soalan dkat bwah ni...import dri Ireland ni...
Amacam leh jawap x....ni jawapan dia

Jam Tangan


Sejak kecik lag kita memang suka nak pakai jam...jam ultraman la, power rangers la, winnie the pooh pun ada...tap bila dah besa ckit nak jam yg stylo dan bagi perempuan nak yg feminin....Sapa lak yg nak pakai jam unik mcm kat bawah ni??

Monday, 18 July 2011

Harry Potter From 2001 till 2011

Pejam celik pejam celik msa dah berlalu dgan cepat sampai korang pun x perasan...tgk gamba bawah ni...mest korang nampak perubahan yg berlaku dri 2001 hingga 2011
Jgan sedih lak Harry Potter dah habis dah.....
From 9gag

Sunday, 17 July 2011

Harry Potter and The Deathly Hollows Part 2 review

UNTUK SESIAPA YG BELUM BACA N TGK CITE HARRY POTTER NI SAHAJA

Saturday, 16 July 2011

Anime

Perkara yg slalu berlaku dlm anime ialah pendarahan hidung...slalunya bila ada watak wanita atau gadis yg menawan....watak lelaki akan mengalami pendarahan hidung...Contohnya

Football Fail

Bola sepak adalah permainan yg paling popular di dunia...trutama di kelab2 EPL...Namun begitu bkan semua org sempurna...
Mari kita lihat gelagat pemain2 bola sepak ini...

Friday, 15 July 2011

Harry Potter : Pervert

Setelah meningkat remaja...perangai pun dah brubah...smalah dgn Harry Potter..mari kita tgk apa yg dia buat..
Nak wat camna dia pun lelaki gak...kpada peminat2 Emma Watson jgn kecewa...

Lamborghini

Bila korang dah ada lesen keta mesti la korang teringin sbuah keta...terutama yg lelaki mest nak keta sport la...
Sebagai contoh mcm Lamborghini ni..

Kreatifnya manusia ni...Rumah

Mari kita tgk design2 rumah yg kreatif dan plik ni...
Design rumah terbalik pun ada

IQ vs EQ

Kita slalu memandang rendah kepada EQ dan menyanjungi IQ....
Mari kita tgk sama ada IQ atau EQ lag penting...

Pelik tapi benar

Vending Machine untuk keta pun ada.

Telur

"Another man's trash is another man's treasue".Kalau korang tak caye tengok lah artis2 yang tukar telur menjadi seni.