Jom Membaca Post2 lain

Tuesday, 26 July 2011

Cinta Bangku Sekolah.....


Cinta memang la bez...spa xska disayangi dan dicintai...msa start form 1 dah mula la cinta2 monyet...ramai gak kawan2 admin yg  mulakan langkah untuk poke gadis comel untuk dijadikan awek...Spa xda awek memang dikira malang ckit la...Lepas member2 smua dah ada awek...mula la nak bandingkan spa awek HOT, awek MANJA, awek CUTE dan ada jugak awek GEDIK...
Bukanla nak mengata tap slalunya awek yg comel2 ni gedik ckit...nak tarik perhatian lelaki la ktakan...dah ada balak pun perangai mcm single and available...2 la msa krisis dalam sesuatu perhubungan cinta..munculkan perkatan..LOVE TRIANGLE... 
Admin nak cerita ckit la...
Ceritanya bermula pabila serang hero HOTSTUFF ni bwu habis UPSR....perh bwu nak masuk form 1 tu... Hero malaya ni dah lama minat kat sorang awek cun yg dia kenal agak lama la...So msa2 activity lepas UPSR berjalan dia pun mengambil langkah untuk mengorat awek ni...Setelah kenal agak lama, dia pun start membeli hadiah seperti Bear, cincin dan rantai...common stuff utk mengorat...Beberapa kali dia cuba luahkan tap sangkut dkat tekak lak...lidahnya bagaikan dirantai...Dasyat perasaan 2...korang pun pahamkan sebab korang pun penah trutama lelaki...Masa dkat result UPSR keluar hero tersebut nekad untuk luahkan jugak...maka dia pun dapatlah awek ni...

Perhubungan diowng ni bersambung sampai skolah menengah...satu skolah la katakan...tiap2 petang kluar date...Msa cuti ja xjumpa...tap xpa dah ada enfon so mcg pun boleh la utk luahkan kerinduan...sampai tahap 2 cinta diowg...mantap giler...bila umur dah mantang ckit hero ni jad gatai..dia cuba nak ngorat awek len lak...kononnya nak tengok dia ni laku ke x lag di pasaran....tgk2 dah tersangkut dgan awek len lak..lagi HOT dri awek dlu...spa xnak kan bila ada awek HOT nak kat kita..mka bermulalah cinta tigasegi ni...xbaik betol la si hero ni...

Tap bla perhubungan diowg terbongkar...maka awek lama pun naik angin...berbulan2 diowng langsung x contact...xbersua muka pun...Lepas 6 bulan kemudian si awek lama ni pun berbalak bru dah...tap hero malaya kita dah break...2 la..spa sruh lepas awek yg baik kan dah kena sambar...sedih ja tgk hero 2...tap nak wat mcm mana lag...nasi dah jad bubur...

Namun bila dikatakan JODOH XKAN KEMANA....bila pasangan ni msuk ke universiti...diowg berjumpa di sana dan suasana awkward pun muncul...nak ckap pun tergagap2...tah mcm mana si hero ni ajak awek lama dia untuk lunch skali...haa...msa 2 la muncul smula cerita2 cinta diowg di bangku skolah...selepas si hero meminta maaf atas perbuatannya, awek 2 pun cair dan membuka hatinya untuk hero 2....

So conclusionnya kalo nak bercinta zaman skolah x salah kerana
1. pasangan ni sampai dpt msuk U oo walaupun dua-dua orng bercinta zaman skolah
2. kalo nak bercinta 2 kena la sincere..
3. Jgan startkan cinta yg hanya untuk suka2 or show off...
3. Hargailah awek anda skarang.... 
Semua gamba hanyalah hiasan.....

6 comments:

  1. puppy love in school.. pretty memorable kan? lol..

    ReplyDelete
  2. yep ken....memang bez pun...mcm nak patah balik

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. layan bhai cinta2 kat skolah..tap jgn terlebih cinta lak...haha

      Delete